Blog bemutatása


Szeretettel köszöntelek oldalamon!
Mi is található itt?Receptek,Mesék,
Viccek,Egészségtár,Címke nélkül mindenféle,
A legújabb bejegyzések mindig legelöl,
Nézz körül,itt is és többi oldalamon is.
Melyet a saját bloglistámban találhatod.
Örülök,hogy itt vagy,és köszönöm látogatásod.

A Vendégkönyvet oldalt találod.


2010. június 18., péntek

Baileys szelet

Hozzávalók: 20 dkg porcukor,
4 tojás sárgája
1 dl kávé ( vagy capuccino ),
10 dkg darált dió
0,5 csomag sütőpor
20 dkg finomliszt
4 tojás felvert habja ( 1 csipet sót teszek bele, amikor felverem!)
A hozzávalókból miután jól kikevertem előmelegített sütőben 200 fokon 35 X 27 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsiben piskótát sütök 15-20 perc alatt.
Krém:
300 gr Hulala
1 evőkanál vaníliás cukor
10 dkg mogyoró ízű cappucino por
1 dl rum
1 dl tejföl
10 g étkezési zselatin
1 dl víz
5 evőkanál Baileys likör ( piskótát meglocsolni)
A Hulalát a vaníliás cukorral kemény habbá verem, hozzákeverem a cappucino port és a rumot. Közben az 1 dl vízben feloldom, és felfőzöm a zselatint, ha langyosra hűlt, hozzákeverem az 1 dl tejfölhöz, majd az egészet a krémbe keverem.

A piskótalapról leveszem a sütőpapírt, meglocsolom kb. 5 evőkanál Baileys likörrel, rákenem a krémet, majd az oldalát, és a tetejét szép egyenesre eligazítom.

A tetejét díszíthetjük csoki darával, csoki lencsével, vagy csoki mázzal. Kb. 3 óra pihentetés után már szeletelhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat.