Blog bemutatása


Szeretettel köszöntelek oldalamon!
Mi is található itt?Receptek,Mesék,
Viccek,Egészségtár,Címke nélkül mindenféle,
A legújabb bejegyzések mindig legelöl,
Nézz körül,itt is és többi oldalamon is.
Melyet a saját bloglistámban találhatod.
Örülök,hogy itt vagy,és köszönöm látogatásod.

A Vendégkönyvet oldalt találod.


2010. június 18., péntek

Gesztenyés tekercs

Hozzávalók:
a tésztához: 
4 tojás
10 evőkanál hideg víz
10 dkg kristálycukor
10 dkg finomliszt
5 dkg porcukor
a krémhez: 
50 dkg gesztenyemassza
10 dkg édes vagy natúr vajkrém
1 rum aroma
a mázhoz:
20 dkg kristálycukor
6 dkg cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál víz
8 dkg vaj
Elkészítés:
A tojások sárgáját a vízzel habosra verjük, majd a kristálycukorral addig keverjük tovább, míg kissé kifehéredik, és jó sűrű lesz. A lisztet beleszórjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is hozzáadjuk, majd óvatos mozdulatokkal kézzel az előzőekbe forgatjuk. Végül sütőpapírral bélelt gáztepsibe (36 x 35 cm-es) simítjuk. Előmelegített sütőben, (közepes lánggal 180 fok), én légkeveréses sütőben 165 fokon 15 perc alatt sütöttem. Azon melegében feltekerjük, folpack fóliával, vagy nedves konyharuhával betakarjuk, hogy ne száradjon ki, így hagyjuk kihűlni. A felengedett gesztenyét a vajkrémmel, és a rum aromával habosra keverjük. A piskótát kihengergetjük, a gesztenyés krémmel megkenjük, újra föltekerjük és a hűtőszekrénybe tesszük.

A mázhoz valókat gőz felett 1-2 percig főzzük, kissé hűlni hagyjuk. A kész tekercset a csokoládés mázzal bekenjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat.