Blog bemutatása


Szeretettel köszöntelek oldalamon!
Mi is található itt?Receptek,Mesék,
Viccek,Egészségtár,Címke nélkül mindenféle,
A legújabb bejegyzések mindig legelöl,
Nézz körül,itt is és többi oldalamon is.
Melyet a saját bloglistámban találhatod.
Örülök,hogy itt vagy,és köszönöm látogatásod.

A Vendégkönyvet oldalt találod.


2010. június 19., szombat

Káposztás-pogácsa

Hozzávalók: 
25 dkg liszt, 50 dkg fejes káposzta, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg margarin, 1 dl tejföl, 1 tojás, só és törött fekete bors, ízlés szerint

Elkészítése:
A fejes káposztát megtisztítjuk, és nagyon vékony metéltre vágjuk (vagy lereszeljük). A füstölt szalonnát apró kockákra vagdaljuk, zsírját kiolvasztjuk, és a káposztát rádobva a zsírra, jól megsózzuk. Fedő alatt, gyakori keverés közben saját levében puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ezután törött borssal fűszerezzük. Ha teljesen kihűlt, összekeverjük a liszttel, a tejföllel, a szétmorzsolt margarinnal, a tojássárgával, kevés sóval, és alaposan összegyúrva sima tésztává dolgozzuk. legalább egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán félujjnyira kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd alufóliával bélelt sütőlemezre téve pirosra sütjük. Ha tojásfehérjével kenjük meg a tetejét, jobban vigyázzunk a sütéssel, mert hamarabb megpirul!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat.