Blog bemutatása


Szeretettel köszöntelek oldalamon!
Mi is található itt?Receptek,Mesék,
Viccek,Egészségtár,Címke nélkül mindenféle,
A legújabb bejegyzések mindig legelöl,
Nézz körül,itt is és többi oldalamon is.
Melyet a saját bloglistámban találhatod.
Örülök,hogy itt vagy,és köszönöm látogatásod.

A Vendégkönyvet oldalt találod.


2010. június 18., péntek

Kelt kuglóf ( diós-mákos)

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
2 dl tej
1 dl tejszín ( ha nincs tej is jó)
6 dkg ráma megolvasztva
6 dkg kristálycukor
0,5 mokkáskanál só
2 dkg friss élesztő
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja

Töltelékhez:

15 dkg darált dió
8 dkg kristálycukor
reszelt citrom és narancshéj
1 csomag vaníliás cukor (12 g)
fél rum aroma (esetleg 1 evőkanál rum)
mazsola, aszalt sárgabarack
10 dkg darált mák5 dkg kristálycukor
 1 teáskanál vaníliás cukor, és aszalt gyümölcs.
A töltelékhez valókat gázon egy kicsit kb. 1 dl tejjel összemelegíteni. Külön a diós, illetve mákos tölteléket!

Amikor a tésztát megkelesztette a gép, kettévágom. Az egyik felét visszateszem a gépbe és teszek bele 2 evőkanál kakaóport. Újra bekapcsolom a gépet, és gyors programmal bedagasztatom. A másik tésztát átgyúrom és kelni hagyom. Ha leállt a gép a kakaós tésztával, akkor lisztezett nyújtólapon kisodrom és 8 csíkra vágom. Ugyanezt teszem a fehér tésztával is. Majd a csíkokra kenem a töltelékeket. Feltekerem, mint a csigát, és a bőségesen margarinnal kikent kuglóf formába rakosgatom felváltva egymás mellé. 2 sor lesz. Félreteszem még kb. fél órára kelni.

Ezután megkenem tej és vaníliás cukor keverékével. Hideg sütőbe teszem, 170 fokon légkeveréssel sütöm 30 percig, akkor papírt teszek rá és még sütöm 25 percig, de akkor már nem légkeverésen. Kiveszem, ráteszem egy sütőpapírral bélelt tepsibe, lekenem felvert tojás sárgával + pici tejjel, és 5 percig még sütöm. Én csoki öntettel még leöntöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat.