Blog bemutatása


Szeretettel köszöntelek oldalamon!
Mi is található itt?Receptek,Mesék,
Viccek,Egészségtár,Címke nélkül mindenféle,
A legújabb bejegyzések mindig legelöl,
Nézz körül,itt is és többi oldalamon is.
Melyet a saját bloglistámban találhatod.
Örülök,hogy itt vagy,és köszönöm látogatásod.

A Vendégkönyvet oldalt találod.


2011. június 27., hétfő

Jól dolgoznak megérdemlik a jutalmat.

Mint minden évben,idén is beadtuk a bevallást a határidő előtt két héttel.Pár hét letelte után kaptunk egy értesítést az APEH-től,hogy tévesen számoltunk,és többet kapunk vissza az eredeti összegnél,(ez egy havi fizetésnek megfelelő összeg páromnak)15-nap áll rendelkezésünkre,hogy éljünk a törvény adta lehetőségünkkel,felkereshetjük az illetékes irodát,ha a bevallás javításával nem értünk egyet(mi egyetértettünk naná).Amennyiben nagyobb visszaigényelhető összeg keletkezett ,és az eredeti visszaigényelhető adóról egyébként már rendelkezett,akkor további teendő nincs,az állami adóhatóság a javított összeget fogja kiutalni.(De határidő nem volt megadva,hogy mikor)!?Mert egyébként 30napon belül visszakapjuk ami visszajár,tudomásom szerint.Eltelt egy hónap és nem csengetett a pénzes postás.Most felkerestük az illetékes hatóságot és rákérdeztünk,a válasz:a pénz megvan de kérni kell,új nyomtatványt kellett kitölteni és újra igényelni a visszajáró pénzt,de most újra 30-napos határidővel.Rajta ülnek fial nekik,bezzeg ha fordítva lett volna,hogy nem fizetünk már valószínű csücsülnénk,vagy fizethetnénk kemény kamatostól.Nem marad más mint kivárni a 30-napot és mérgelődni.(Összesen 60nap)Hát így jártunk.

6 megjegyzés:

 1. A páromnak sem jött meg a pénz , tehát akkor nekünk is újra kellene igényelni. Köszönet a leirásért puszillak szép estét:))

  VálaszTörlés
 2. A 30napos határidőt betartják a beadástól számítva.Ha határidőn túl vagytok,akkor rá kell kérdezni.

  VálaszTörlés
 3. Volt szerencsém a (fekete)humorhoz a magánnyugdíj visszaigénylésnél...

  VálaszTörlés
 4. A magánnyugdíj megtakarításunkat vajon mikor kapjuk vissza,mert átléptünk az államiba,és a saját befizetésünket szeretnénk visszakapni,azt nem adjuk.

  VálaszTörlés
 5. A lányom sem kapta még vissza a magánnyugdij pénztártól semmi hir róla

  VálaszTörlés
 6. Állítólag augusztus végéig postázzák.Mit ne mondjak jól kitolták ezt a fizetési határidőt is,addig is fial nekik.Pár hónap híján 1-évig vártak vele.Az adó visszatérítés még mindig nem érkezett meg,az utolsó napig várnak vele,a visszaszámlálás elkezdődött.

  VálaszTörlés

Köszönöm hozzászólásodat.